ویزای آلمان (German Visa)، یک مجوز رسمی است که به شما اجازه میدهد تا برای اهداف خاصی وارد کشور آلمان شوید. این مخصوص افرادی است که برای تحصیل، درمان پزشکی، کاری یا ... میخواهند به این کشور سفر کنند. برای دریافت این ویزا کافی است از طریق سایت رسمی سفارت آلمان اقدام به دریافت ویزای آلمان کنید.
زمانی که فرم درخواست ویزای خود را در سایت رسمی سفارت آلمان تکمیل میکنید، باید این فرم را با خود داشته باشید تا به سفارت ارائه بدهید.
ارائه گذر نامه اصلی با حداقل اعتبار 6 ماه و گذرنامههای قبلی (در صورت داشتن) در 5 سال اخیر الزامی است.
بعد از درخواست ویزای آلمان شما باید هزینهی وقت سفارت آلمان را پرداخت کنید. بعد از پرداخت باید رسید آن را به همراه خود در زمان مراجعه حضوری به سفارت تحویل بدهید.
ارائه اسناد ملکی (در صورت وجود) مثل باغ و زمین به سفارت آلمان الزامی است.
اسناد مالی مثل تمکن مالی و گردش حساب 3 ماه اخیر جزء موارد ضروری هستند که باید به سفارت آلمان تحویل بدهید.
در صورت درخواست ویزای آلمان باید دعوت نامه اصلی را به سفارت ارائه بدهید. در غیر این صورت درخواست شما رد میشود.
مدارک شغلی مثل گواهی اشتغال به کار را باید به سفارت آلمان تحویل بدهید.
یکی از مهمترین مدارک سفر که باید ارائه بدهید، بیمه مسافرتی است. این بیمه باید حداقل 30 هزار یورو شما را پوشش بدهد.
شما باید علاوه بر فرم تکمیل شده درخواست ویزا، مدارک شخصی مثل اصل کارت ملی به همراه خود داشته باشید.
یکی از کشورهای محبوب برای سفر، آلمان است. این کشور به خاطر داشتن سیستم آموزشی برجسته، بازار کار گسترده و شرایط زندگی عالی، مقصدی مشهور برای دانشجویان، توریستها و مهاجران است. متقاضیانی که برای تحصیل، کار و گردشگری نیاز دارند تا به این کشور سفر کنند، باید از ویزای آلمان بهره ببرند. این ویزا جزء یکی از مهمترین ابزارهای قانونی است. در صورتی که شما میخواهید از امکانات و فرصتهای مختلف این کشور استفاده کنید، کافی است اقدام به درخواست ویزای آلمان کنید. ویزای آلمان انواع مختلفی دارد که با توجه به اهداف شما تقسیم بندی میشوند.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد انواع ویزاهای آلمان و نکات تکمیلی که برای اخذ این ویزا لازم دارید بپردازیم تا متقاضیان علاقهمند بتوانند به راحتی از این مرحله عبور کنند.
همان طور که گفتیم، ویزاهای آلمان با توجه به اهداف متقاضیان تقسیم بندی میشوند. انواع ویزاهای آلمان شامل:
امروزه تعداد پناهندگان ایرانی در آلمان زیاد است که شرایط دریافت ویزای توریستی آلمان را برای ایرانیان سخت کرده است. در صورت درخواست این نوع ویزا باید تمکن مالی و گردش حساب داشته باشید. توجه داشته باشید که ارائه دعوت نامه و داشتن تاریخچه سفر عالی میتوانید شانس خود را برای تایید شدن درخواست خود بالا ببرید. با داشتن این ویزا به شما اجازه داده میشود که به مدت 90 روز در 6 ماه اقامت داشته باشید.
اگر با توجه به دانستن دانشگاههای معتبر در آلمان میخواهید از طریق تحصیل کردن وارد کشور آلمان شوید، باید اقدام به درخواست ویزای تحصیلی کنید. برای اینکار باید از طرف موسسه آموزشی مورد نظر دعوت نامهای داشته باشید که تعیین میکند شما به چه مدت باید در آلمان اقامت داشته باشید و آموزش ببینید.
اگر هیچ یک از ویزاهای نام برده شده مناسب شما نیست، میتوانید از طریق کار وارد خاک آلمان شوید. برای کسانی که میخواهند از ویزای کاری آلمان بهره ببرند باید بگوییم بهتر است دعوت نامهای از طرف شرکت مورد نظر به سفارت آلمان ارائه بدهید. مدت زمان اعتبار این ویزا بسته به زمان بیان شده در دعوت نامه محاسبه میشود.
با توجه به میزان اعتبار ویزا، قیمت ویزای آلمان متفاوت است. هزینهی ویزای کوتاه مدت آلمان برای بزرگسالان 90 یورو، برای افراد 6 تا 12 سال 45 یورو و برای کودکان زیر 6 سال رایگان است. هزینهی ویزای بلند مدت آلمان هم برای افراد بالای 18 سال 75 یورو و برای افراد زیر 18 سال 40 یورو میباشد.
همان طورکه گفتیم، آلمان در مورد ارائه ویزای توریستی محتاطانه عمل میکند. پس با توجه به شرایط زیر میتوانید اقدام به درخواست ویزای آلمان کنید.
• برای همهی ویزاهای آلمان لازم است دعوت نامه مخصوص داشته باشید. در متن دعوت نامه باید اطلاعات شخصی شما و زمان اقامت شما تعیین شود تا بعد از به اتمام رسیدن آن به کشور خود برگردید.
• برای استفاده از ویزای آلمان لازم نیست تاریخچه سفر یا تراول هیستوری داشته باشید. اما برای بهره بردن از ویزای شینگن، ویزای سوئیس یا هر ویزای دیگری بهتر است تاریخچه سفر عالی داشته باشید.
• برای درخواست ویزای آلمان باید تمکن مالی به ارزش حداقل 300 تا 350 میلیون تومان برای هر نفر داشته باشید. در صورتی که تمکن مالی به این میزان نداشته باشید درخواست شما توسط سفارت آلمان ریجکت میشود.
• گردش حساب برای تعیین کردن تعداد تراکنشهای ورودی و خروجی حساب شما است. گردش حساب باید برای 3 ماه اخیر باشد و مطابق تمکن مالی شما باشد. در غیر این صورت ویزای شما ریجکت خواهد شد.
فرایند صدور ویزا معمولا بین 14 تا 21 روز کاری سفارت بعد از مراجعه شما به دفتر کارگزاری انجام میشود. برای دریافت مدارک و جواب ویزای خود باید به صورت حضوری اقدام کنید.
در این بخش به برخی از دلایل ریجکت ویزای آلمان میپردازیم. دلایل ریجکت این ویزا شامل :
• ارائه مدارک اشتباه یا غیر واقعی
• امکان دارد افسر ویزا اعتمادی به بازگشت شما نداشته باشد. پس لازم است مدارک لازم مثل تمکن مالی و اسناد ملکی را به سفارت ارائه بدهید.
• در صورتی که در گذشته یا حال سوء پیشینه کیفری یا حقوقی داشته باشید. درخواست ویزای آلمان شما بدون در نظر گرفتن دیگر مدارک مهم ریجکت خواهد شد.
شما فقط 9 ماه پس از زمان ریجکتی فرصت دارید تا با رفع مدارک ناقص دوباره اقدام به درخواست ویزای آلمان مجدد کنید. در صورتی که میخواهید اعتراض کنید باید نامهای مبنی بر اعتراض خود به زبان انگلیسی یا آلمانی بنویسید و به صورت ایمیل یا پست برای سفارت آلمان ارسال کنید. باید توجه داشته باشید که تنها 1 ماه فرصت دارید به ریجکت شدن درخواست ویزای خود اعتراض کنید. به مدت 40 روز کاری سفارت باید منتظر پاسخ به اعتراض خود باشید.
نتیجه گیری
از گذشته آلمان جایگاه ویژهای در میان کشورهای اروپایی داشته و تقاضا برای درخواست ویزای آلمان همچنان در حال افزایش است. پس حتما باید در رابطه با انواع ویزاهای آلمان، مدارک لازم، مدت زمان جوابدهی، شرایط اخذ ویزا و هزینهی آن مطلع باشید تا بتوانید بهترین نوع ویزا را برای خود انتخاب کنید. با توجه به زمانبر و حساس بودن روند بررسی درخواست ویزا، بهتر است متقاضیان با دقت و آگاهی کامل اقدام به درخواست ویزای آلمان کنند.